Week 2

 Zoals al gememoreerd zijn er nog een paar zaken die ons in Nederland houden, maar dat is met dit weer verre van erg. Afgezien van de taal en de vriendelijke mensen lijkt het door de zomerse temperaturen net alsof we in Zuid-Frankrijk zijn. Wijn en stokbrood doen de rest. Met het risico dat het deze keer ook een beetje een vakantieverslag wordt. Dat is het deels voor ons natuurlijk ook nog steeds, en zo voelt het ook nog regelmatig. Dat gevoel zal de komende weken wel weg ebben en als het zover is, laten we het jullie z.s.m weten. 

Van onze taak om de kamer in het ouderlijke 'huis' van Eugenie een beetje ordentelijk achter te laten hebben we ons behoorlijk gekweten. Na een aantal ritjes naar Kringloopwinkel en Milieustraat en een herschikking van allerlei dozen met spullen en dingen zou je niet vermoeden dat de oude meisjeskamer van Eugenie een schatkamer is geworden van de dierbare spullen van tenminste 5 volwassen mensen.

En toen dat eenmaal gefixt was konden we op zoek naar de volgende bestemming, een pittoreske camperplaats op een camping in Schiphol-Rijk, onder de rook van onze nationale luchthaven (omdat er op zaterdag nog stage gelopen moest worden in Aalsmeer). Dat was verder overigens een prima plek en doordat de KLM veel vluchten moest cancellen viel het qua geluid eigenlijk reuze mee. Leuk om te zien (voor Stijn) waar Eugenie haar hondentraining-stage bij Dogtalk heeft en hoe goed ze dat doet. Het was nu maar 20 minuten fietsen dus het was geen moeite om even te gaan kijken (vanuit Baambrugge was het overigens ook maar 20 min met de auto, maar op de een of de andere manier is het dan ineens wel een hele opgave). Maar dat klusje werd ook vakkundig geklaard en toen hadden we ongeveer 5 dagen vrij totdat de volgende verplichting zich ging aandienen. Over die latere verplichting later meer.

Vijf dagen 'vrij', dus we trokken naar Noord-Brabant (Zuid-Brabant was gesloten) en om precies te zijn naar St. Michielsgestel, nadat we eerst de auto die we nog hebben bij dochterlief in Utrecht hadden
gedropt. Waarom St. Michielsgestel? 

Omdat dat op fietsafstand ligt van Nationaal Monument Kamp Vught en daar wilden we om een speciale reden ooit nog eens een keertje naar toe. Eugène Guljé heeft daar als 17-jarige een paar dagen in 1943 opgesloten gezeten (en op miraculeuze wijze weer uit ontsnapt). St. Michielsgestel is overigens niet heel ver vanaf Utrecht en dat merkte we toen we een appje kregen van dochterlief. "waar zitten jullie?",  Locatie doorgestuurd. "Hmm. Op het randje voor iemand die geen zin heeft om te koken". Terug geappt "Hier lekkere nasi. Tank is vol". En een foto van een wok vol nasi. "You have convinced me", en binnen het uur zat kind #3 gezellig mee te eten aan de campingdis. Volgende keer toch maar een uurtje doorrijden voor een camperplaats 😀

Twee dagen Noord-Brabant was wel okay, dus door naar de volgende provincie, nl. Gelderland. Daar vonden we in Deest (wie is er niet geweest) een heel prettige camperplek. Best goedkoop, alle voorzieningen aanwezig (wifi, check!) en eigenlijk een prachtige omgeving. We staan met onze camper daar bij die rode pijl. Je realiseert je pas hoeveel mooie plekken Nederland heeft als je zonder al te veel haast door het Gelderse Waallandschap fietst.

Goed, week 2 zit erop, en dat hebben we gevierd (zie ook Insta). Voelt enerzijds dus een beetje als vakantie maar anderzijds ook nog als niet helemaal onthecht. Er moet nog een opleiding worden afgerond, nog één keer stage worden gelopen, en..... we gaan eindelijk naar Pinkpop (die verplichting waar we hierboven over spraken). Die kaarten hadden we in 2020 al gekocht, maar toen werd 't vanwege Corona doorgeschoven naar 2021. En daarna werd het vanwege Corona doorgeschoven naar 2022, en dat is dus bijna. Elk nadeel heeft zijn voordeel, want nu zijn alle nichtjes (Youri is het enige neefje) groot en oud genoeg om ook mee te gaan. En dat levert dan de gevaarlijke situatie op dat de 3 kinderen Guljé met hun aanhang en kroost (en daar soms ook weer aanhang van) met 17 man sterk Pinkpop onveilig gaan maken. We kijken er naar uit. Als er foto's zijn die we kunnen delen, dan zullen we dat overwegen.



Reacties

  1. Karlijn gaf me jullie link, wat een top idee, pleite met de camper indefinitely. Ik volg digitaal!
    Jeroen Wolzak

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jeroen, leuk dat je gaat volgen. We vinden het zelf ook een top idee :). Stuur even je mailadres, dan zet ik je op de mailinglijst

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Zwerven in Zweden

We did it ..... Norway 🎵

Spanje (afge)rond