De eerste week

 Op 1 juni om 14:20 was het zover. Bij de notaris werd de transportakte getekend en daarmee werden we huisloos. Het betekende tevens het officiële startschot van een nieuwe episode in ons leven. Help, wat nu?

Eén van de vele vragen die aan ons werden gesteld was "Wat wordt de eerste bestemming?". Het antwoord was wat minder exotisch dan men wellicht gehoopt had, nl. Broek in Waterland, ca. 30km boven Baambrugge. Omdat er in de maand juni nog een paar verplichtingen liggen (voor Eugenie o.a. afronden studie, stage lopen en examens doen) en daarnaast nog 3 dagen Pinkpop en een concert van Guns N' Roses in Groningen eind juni, hebben we besloten om de eerste maand in Nederland te blijven. Dat geeft ons meteen ook de gelegenheid om (schoon)moeder te helpen met het op- en leegruimen van haar woonark. Dat hadden we nl. min of meer beloofd omdat we een deel van onze spullen (en die van onze kinderen) daar 'tijdelijk' hebben achtergelaten. Het was dus niet meer dan logisch on de eerste paar dagen in de gemeente Waterland te verblijven. Daar zat ook nog een fiscaal voordeeltje aan vast (werk laat me nog niet helemaal los, blijkbaar). Dat scheelt nl. aanzienlijke bedragen aan toeristenbelasting.

Camping De Leek (Broek in Waterland)

Een mooie plek in het geboortedorp van Eugenie, langs een meertje, niet al te veel voorzieningen, maar helemaal prima om de eerste dagen te beginnen. Als het tegen zou vallen dan kunnen we huilend naar (schoon)moeder rennen voor een kop soep en een warme douche.


Bleek gelukkig niet nodig te zijn. De eerste ochtend konden we het raampje openzetten en heerlijk rustig ontwaken met de zon op het gezicht en een bries door de haren. De regendagen zullen ongetwijfeld ook komen maar voorlopig is de score Mooi Weer - Slecht Weer 1:0.

Het is net vakantie (en dat is het op dit moment natuurlijk ook nog). Camping De Leek is behoorlijk populair, want na zaterdag moesten we echt weg. Die ene camperplaats die ze hebben was in het Pinksterweekend al vergeven. Geen nood, dat is het mooie van een camper. Inpakken en wegwezen en op zoek naar een nieuwe plek in de gemeente Waterland (om logistieke en fiscale redenen).

Camping Katwoude (Katwoude)

Helemaal prima camping op een boerenterrein. Er is alles: stroom, water, wifi en schone wc's en douches. En er zijn koeien, koeien die loeien en die langslopen en de grond doen trillen. En ze doen andere koeiendingen waardoor je je afvraagt of douchen voor jezelf wel nodig is, omdat men het verschil door de aanwezige runderaroma's toch niet zal ruiken. 

Maar er worden ook kalfjes geboren, een ritje door de polder naar Volendam is zo gemaakt en we zitten dichtbij genoeg bij Broek in Waterland zodat (schoon)zus Mirriam en Aart gezellig op de koffie komen.

We hadden ze al een tijd niet gezien, behalve dan op dinsdagavond 31 mei, toen we bij hun mochten eten, op 1 juni toen we (schoon)moeder mee uit eten namen in het lokale pannenkoekenhuis en ze spontaan even aan kwamen wippen, op 2 juni om even te checken of alles goed ging op camping De Leek, op 3 juni tijdens de verjaardag van onze nicht Iza in Abcoude, op 4 juni tijdens de Guljé familie/volleybaldag en dus gelukkig ook op 5 juni in Katwoude. Op 6 juni hoorden we helemaal niks meer van ze, dus toen hebben we maar even een videobelletje gedaan.

Kleine hartverzakking

Als je je huis verkoopt, staat er opeens best wel wat geld op je bankrekening. Doordat banken negatieve rente rekenen en ook omdat je spaargeld maar tot een bepaald bedrag gedekt is, leek het ons een goed idee om de opbrengst van het huis te spreiden over een aantal bankrekeningen, zo ook een spaarrekening bij Centraal Beheer. Maar omdat we daar ook nog een verzekering hebben lopen, heb ik vrolijk een bedrag van ca. 2x modaal naar het bankrekeningnummer van Achmea Schadeverzekering overgemaakt. Dat zal men daar wel merken en dan zullen ze het wel terugstorten (tenzij ze dachten dat ik de premie voor de komende 100 jaar vooruit wilde betalen) dacht ik. Maar het leek me beter om er toch maar even achter aan te bellen. Uiterst vriendelijk helpdesk-meneer aan de lijn en die zei dat zoiets wel vaker voorkwam en dat het geld rechtstreeks de personeelspot in ging (?!). Hoezeer ik ook het personeel van Centraal Beheer teamuitjes gun (naar Dubai zou nu kunnen), stelde ik er toch prijs op dat ze het geld terig zouden storten. Dat zouden ze doen. Tot op heden nog niks gezien.

Eerste conclusie na week 1

Het waren zeer hectische weken voorafgaand aan het grote avontuur. Huis te koop zetten, leegruimen, baan afronden, cliënten van de praktijk informeren, etc etc. Deze eerste week was het dan ook veel slapen en unwinden. Dat begint allemaal redelijk te lukken en we krijgen ook steeds beter door wat wel werkt (met onze zonnepanelen redden we het eigenlijk prima) en wat niet (handige dingetjes kun je beter opbergen op handige plekken ipv op onhandige plekken). En je krijgt hele nieuwe inzichten. Zo moet je van bier wel 's avonds er uit om te plassen en van witte wijn (vooralsnog) niet.

Tot zover....... We kijken even wat er allemaal nog te melden valt de komende tijd. En we gaan ook even uitzoeken hoe we hier nog wat foto's en zo kunnen plaatsen en een link naar de socials. Komt goed.

Reacties

  1. Erg leuk verslag! Hoe kan ik updates automatisch ontvangen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil ook op de lijst 😉

      Verwijderen
    2. Leuk en dank! Stuur even een email naar pendersionado@gmail.com en we zetten je op de lijst. Ik zal ook eens kijken of ik zoiets als een aanmeldknop gaan maken

      Verwijderen
  2. Leuk mooierds, ik ga over een week of 6 ook op 4 wielen door Europa dus blijf graag op de hoogte van jullie belevenissen. Geniet!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ... Brigid Kalkhoven (Quickie)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk dit! Ik ga jullie fijn volgen. Als de laatste de deur uit is gaan wij een jaar de USA rond met camper. Nu al zoveel zin in. Verheug me op mooie verhalen van jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow wat een coole blog. En wat een avonturen hebben jullie al meegemaakt. Straks worden jullie nog echte influencers. Is deze post gesponsord door Camping de Leek? Mag ik ook op de maillijst?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een stoer avontuur. Ik ben zeer benieuwd wat deze live change jullie gaat brengen. Ik ga graag digitaal mee. Nbba@upcmail.nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geniet graag mee
    Bruinsslot@kpnmail.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goeie start luitjes! You go :)) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel veel geluk voor jullie toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wil je mij toevoegen? liaschockman@hotmail.com, dan kan ik het ook met Ageeth delen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Zwerven in Zweden

We did it ..... Norway 🎵

Spanje (afge)rond